Firewall & LAN

Firewall & LAN

Oplossing

Het beheren van een lokaal netwerk met verscheidene apparaten kan ingewikkeld zijn. Het waarborgen van de veiligheid van jouw netwerk, de (inter)connectiviteit van de apparaten en snelheid zijn thema’s waar wij ons mee bezig houden. Om te zorgen voor up-to-date software en om licentiekosten voor je organisatie te minimaliseren gebruiken we open-source oplossingen. Deze oplossingen bieden ons tevens de mogelijkheid jouw pakket volledig op maat af te leveren.

 

Pakket

Vanuit de gedachte dat automatisering de verschillende taken van jouw organisatie gemakkelijker moet maken, hebben we oplossingen bedacht die dit mogelijk maken. Een uitgebreide firewall die – zo nodig – duizenden gebruikers aankan, een beheeromgeving waarin jouw gehele lokale netwerk is opgenomen en een geïntegreerde mogelijkheid om te communiceren met jouw gebruikers via SMS, Mail of Helpdesk. Dit systeem kan volledig geautomatiseerd bandbreedte monitoren, herinneringen naar jouw gebruikers sturen en een financiele administratie per gebruiker bijhouden.

Deze mogelijkheden zijn los van elkaar te implementeren. Je kan dus ook simpelweg alleen kiezen voor een veilig netwerk achter de firewall.

 

Beheer

De beheeromgeving heeft de mogelijkheid om jouw gehele netwerk vanuit een overzichtelijke webinterface in te stellen, te beheren en te monitoren. Indien er meer dan 20 gebruikers in je bedrijf werkzaam zijn, kan deze oplossing zorgen voor een goed overzicht en een veiliger netwerk door gebruik van WPA-Enterprise Wi-Fi oplossingen. Tegelijk zorgt de tool ervoor dat het beheer van de apparaten van alle medewerkers een stuk eenvoudiger wordt.

Beheer (op afstand) kan ook worden uitbesteed aan ConX voor een zorgeloos en stabiel netwerk.

 

Firewall

De firewall draaien we op Unix en biedt je de mogelijkheid om je netwerk veilig toegang te verschaffen tot het internet of andere (afgeschermde) delen van je netwerk. Tevens is het mogelijk je eigen hosting of andere services aan te bieden die draaien op jouw netwerk.

 

VPN (virtual private network)

  • Je bedrijfsnetwerk kan je toegankelijk maken voor thuiswerkende collega’s zodat ze bijvoorbeeld toegang hebben tot een belangrijke server binnen jouw bedrijf.

Je hoeft niet meer naar je werk te reizen om de laatste puntjes op de i te zetten, maar kan dat nu doen vanaf je thuiscomputer via een extra beveiligde verbinding, een VPN.

  • Meerdere kantoorlocaties aan elkaar koppelen alsof het een kantoor is.

 

Huren

Het is ook mogelijk om een volledig ingericht netwerk te huren voor een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld voor een festival, congres of evenement.

Voor meer informatie zie Festivals en evenementen.

ConX Networks